Wie

Van Romunde is de praktijk van Richard van Romunde (1986), erkend en geregistreerd hypnotherapeut.

‘Oorspronkelijk heb ik wetenschappelijke psychologie gestudeerd. Na mijn opleiding ontstond de behoefte om de kennis ook toe te passen in de praktijk. Zodoende ben ik in aanraking gekomen met hypnotherapie. In 2013 heb ik hierin een opleiding gevolgd bij Academie Hypnos.

Op dit moment combineer ik mijn wetenschappelijke kennis met mijn praktische vaardigheden om zo te blijven groeien als therapeut. Ik wordt hierin bijgestaan door prof. dr. Yvonne Barnes-Holmes van de universiteit Gent, bekend wetenschapper en ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy).

De laatste jaren heb ik mij voornamelijk verdiept in de Relational Frame Theory (RFT). Dit is een theorie waarmee men nauwkeurig gedrag kan voorspellen én beïnvloeden. Door deze theorie in de praktijk te gebruiken kan ik met een grotere precisie de therapie inzetten voor mijn cliënten. Het mooie aan RFT en hypnotherapie is dat ze allebei kijken naar het individu en doelgericht zijn. Dit past bij mijn manier van werken: een doelgerichte én persoonsgerichte aanpak.

Waar

De praktijk is gelegen aan de Dijkgravenlaan 9a in Leiderdorp. Voor de praktijk gelden de volgende openingstijden: ma 9u. – 17u., di 9u.-13u. en do. 9u-13u.

Wegens het coronavirus kunnen ook consulten online gehouden worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ClickDoc. Dit is een veilige manier van beeldbellen en is in lijn met de AVG-wetgeving.
U ontvangt een link per mail en kan inloggen met de code die u ontvangt op de website van ClickDoc.

De data en tijdstippen van de online consulten kunnen in overleg worden gemaakt, eventueel ook buiten de bovengenoemde openingstijden.

Het is mogelijk binnen een week te starten.

De praktijk is gelegen aan de Dijkgravenlaan 9a in Leiderdorp. Consulten kunnen worden gehouden op maandag, dinsdagochtend en donderdagochtend (niet van toepassing tijdens de coronacrisis).

Werkwijze

Voor een afspraak kun je bellen of mailen; meestal kun je binnen een week terecht. Consulten hebben een duur ongeveer 1,5 uur. Het eerste consult, het intakegesprek, kan wat langer duren om goed kennis te kunnen maken met elkaar. Aan het einde van het intakegesprek zijn afspraken gemaakt over het doel dat je wilt bereiken en waar de daarop volgende sessies over moeten gaan.
Na elk consult bespreek je wat de opbrengst ervan is, en bepaal je in overleg of een volgende afspraak wenselijk is. De periode tussen twee consulten in bedraagt meestal twee tot drie weken.

Tarieven

Een consult kost € 95,- per keer. Diensten van Van Romunde kunnen bij veel zorgverzekeraars vergoed worden uit de (aanvullende) ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor de details van je verzekering of kijk op Zorgwijzer. Je ontvangt een factuur na ieder consult. Voor consulten die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, wordt een tarief in rekening gebracht.

Gratis kennismaken

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Een kennismakingsgesprek van twintig minuten kun je afspreken door te bellen of te mailen. Je bent van harte welkom.

Beroepsvereniging

De NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten) draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking van de aangesloten therapeuten. Zij doet dit o.a. door het geven van bijscholingsdagen en het bezoeken van de therapeuten in hun praktijk.

Als je ontevreden bent over mijn behandeling of een klacht hebt, dan is de eerste mogelijkheid naar een oplossing om er met mij over te praten. Komen we er samen niet uit of zie je om een bepaalde reden af van een gesprek met mij, dan kun je contact opnemen met de klachtencommissie of het bestuur van de beroepsorganisatie (de RBCZ) waarbij ik ben aangesloten.

Je vindt alle informatie daarover op www.rbcz.nu/een-klacht-indienen.html en op www.scag.nl/klachten-en-geschillen/

Gegevens praktijk

NBVH registratienummer: 18009
RBCZ licentienummer: 180710R
AGB-code zorgverlener: 90105473 
AGB-code praktijk: 90064752
KvK: 54770505

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
logo-linkedin_170-46
nbvh-logo
logo-rbcz-1