Wie

Ik ben Richard van Romunde (1986), erkend en geregistreerd hypnotherapeut.

Ik vind het dapper als mensen om hulp durven vragen. Er is moed voor nodig om je kwetsbare kant met iemand anders te delen. Daarom is voor mij het persoonlijke contact een van de belangrijkste pilaren voor de therapie. Ik vind het belanrijk dat je helemaal jezelf kan zijn en dat je je veilig voelt bij mij.

Oorspronkelijk heb ik wetenschappelijke psychologie gestudeerd. Na mijn opleiding ontstond de behoefte om de kennis ook toe te passen in de praktijk. Zodoende ben ik in aanraking gekomen met hypnotherapie. In 2013 heb ik hierin een opleiding gevolgd bij Academie Hypnos.

Ik hou ervan om recente wetenschappelijke kennis te combineren met de praktijk. Dit doe ik door PGGT (Procesgerichte Gedrastherapie) te combineren met hypnose. Bij PGGT wordt er gekeken naar de gedragsprocessen: hoe komt het dat iemand doet wat hij doet? Afgelopen jaren ben ik hierin bijgestaand door prof. dr. Yvonne Barnes-Holmes: wetenschapper, ACT-therapeut en bedenker van PGGT.

Het mooie aan PGGT en hypnotherapie is dat ze allebei kijken naar het individu en doelgericht zijn. Dit past bij mijn manier van werken: een doelgerichte én persoonsgerichte aanpak.

Waar

De praktijk is gelegen aan de Dijkgravenlaan 9a in Leiderdorp. Voor de praktijk gelden de volgende openingstijden: ma 9u. – 17u., di 9u.-13u. en do. 9u-13u.

Wegens het coronavirus kunnen ook consulten online gehouden worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ClickDoc. Dit is een veilige manier van beeldbellen en is in lijn met de AVG-wetgeving.
U ontvangt een link per mail en kan inloggen met de code die u ontvangt op de website van ClickDoc.

De data en tijdstippen van de online consulten kunnen in overleg worden gemaakt, eventueel ook buiten de bovengenoemde openingstijden.

Het is mogelijk binnen een week te starten.

De praktijk is gelegen aan de Dijkgravenlaan 9a in Leiderdorp. Consulten kunnen worden gehouden op maandag, dinsdagochtend en donderdagochtend (niet van toepassing tijdens de coronacrisis).

Werkwijze

Voor een afspraak kun je bellen of mailen; meestal kun je binnen een week terecht. Consulten hebben een duur ongeveer 1,5 uur. Het eerste consult, het intakegesprek, kan wat langer duren om goed kennis te kunnen maken met elkaar.
De periode tussen twee consulten in bedraagt meestal één tot twee weken.

Tarieven

Een consult kost € 95,- per keer. Diensten van Van Romunde kunnen bij een aantal zorgverzekeraars vergoed worden uit de (aanvullende) ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor de details van je verzekering of kijk op Zorgwijzer. Je ontvangt een factuur na ieder consult. Voor consulten die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, wordt een tarief in rekening gebracht.

Gratis kennismaken

Wil je eerst vrijblijvend kennismaken? Dat kan. Een kennismakingsgesprek van twintig minuten kun je afspreken door te bellen of te mailen. Je bent van harte welkom.

Beroepsvereniging

De NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten) draagt zorg voor de kwaliteitsbewaking van de aangesloten therapeuten. Zij doet dit o.a. door het geven van bijscholingsdagen en het bezoeken van de therapeuten in hun praktijk.

Als je ontevreden bent over mijn behandeling of een klacht hebt, dan is de eerste mogelijkheid naar een oplossing om er met mij over te praten. Komen we er samen niet uit of zie je om een bepaalde reden af van een gesprek met mij, dan kun je contact opnemen met de klachtencommissie of het bestuur van de beroepsorganisatie (de RBCZ) waarbij ik ben aangesloten.

Je vindt alle informatie daarover op www.rbcz.nu/een-klacht-indienen.html en op www.scag.nl/klachten-en-geschillen/

Gegevens praktijk

NBVH registratienummer: 18009
RBCZ licentienummer: 180710R
AGB-code zorgverlener: 90105473 
AGB-code praktijk: 90064752
KvK: 54770505

Hypnotherapie in regio Leiden
logo-linkedin_170-46
NBVH_logo_keurmerk
RBCZ-logo_CMYK_payoff